Rumah Maklumat kewangan Berita Melayu Teknologi SUV Masyarakat Permainan Bahagian fesyen Kekayaan Sukan Cerdas Hartanah Ibu bapa-anak Makanan Anak Kesihatan Hotel Hiburan Pendidikan

Banjir Nepal: 55 rakyat Malaysia masih belum dapat dihubungi

2026-08-27 HaiPress

Foto AFP

KUALA LUMPUR,27 Ogos– Seramai 55 warganegara Malaysia yang dilaporkan berada di Daerah Rasuwa,Nepal,masih belum dapat dihubungi susulan banjir besar akibat limpahan Sungai Bhote Koshi,semalam.

RINGKASAN BERITA AI

Pada masa ini,kementerian belum menerima sebarang pengesahan rasmi mengenai kemalangan jiwa melibatkan warganegara Malaysia.

Dalam pada itu,seorang pegawai dari Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Dhaka,Bangladesh ditempatkan di Kathmandu bagi membantu usaha berkenaan,manakala Bilik Operasi Kementerian Luar di Putrajaya turut diaktifkan mulai pukul 12.00 tengah hari ini.

Rakyat Malaysia di kawasan terjejas dan ahli keluarga yang mempunyai maklumat boleh menghubungi Bilik Operasi Kementerian Luar di talian +603 8887 4570 atau e-mel dutyofficer@kln.gov.my manakala Kedutaan Besar Malaysia di Kathmandu boleh dihubungi menerusi mwkathmandu@kln.gov.my.

Kementerian turut merakamkan takziah kepada Kerajaan dan rakyat Nepal serta simpati kepada semua yang terjejas.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Copyright 2009-2020 malaysounds      Hubungi kami   SiteMap