Rumah Berita Melayu Maklumat kewangan Kekayaan Bahagian fesyen Masyarakat SUV Teknologi Permainan Anak Sukan Hartanah Makanan Ibu bapa-anak Kesihatan Cerdas Hotel Hiburan Pendidikan

Impak konflik Asia Barat terhadap eksport Malaysia minimum

2026-03-04 HaiPress

GAMBAR HIASAN RTM

KUALA LUMPUR,4 Mac – Kerajaan terus memantau secara rapi perkembangan ketegangan di Asia Barat bagi menilai sebarang implikasi terhadap sektor eksport negara.

RINGKASAN BERITA AI

Tambah beliau,Malaysia sentiasa mematuhi sekatan yang ditetapkan oleh Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) dan hanya menjalankan eksport serta import barangan yang dibenarkan.

Antara produk yang terlibat termasuk makanan,minyak sawit,hasil pertanian,pakaian dan getah asli.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan tambahan yang dikemukakan Senator Low Kian Chuan berhubung potensi kesan terhadap eksport Malaysia sekiranya konflik Asia Barat berpanjangan.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Copyright 2009-2020 malaysounds      Hubungi kami   SiteMap