Rumah Berita Melayu Maklumat kewangan Kekayaan Bahagian fesyen Masyarakat SUV Teknologi Permainan Anak Sukan Hartanah Makanan Ibu bapa-anak Kesihatan Cerdas Hotel Hiburan Pendidikan

Beberapa kawasan sekitar Kuala Kedah dinaiki air susulan air pasang besar

2025-11-06 HaiPress

Foto Angkatan Pertahanan Awam Kota Setar

KUALA KEDAH,6 November - Beberapa kawasan di sekitar Kuala Kedah termasuk penempatan penduduk dinaiki air akibat kejadian air pasang besar yang berlaku sejak tengah malam tadi.

Pegawai Pertahanan Awam Daerah Kota Setar,Kapten (PA) Abdul Haliq Rafiq Mokhtar menerusi kenyataan memaklumkan,air pasang yang berlaku hampir dua jam itu menyebabkan air laut mencecah setinggi 3.06 meter .

"Antara lokasi terbabit adalah di Terminal Feri Kuala Kedah,Taman Seri Putra Kuala Kedah,Pasar Kota Marina dan Pekan Kuala Kedah.

"Seramai enam anggotanya melakukan pemantauan di lokasi terbabit bermula sekitar 12.20 tengah malam air mula memasuki kediaman penduduk," menurut kenyataan itu.

Kejadian berlaku 12.50 malam seperti yang diramalkan dan air surut pukul 1.30 pagi dan ketika kejadian,tiada angin atau hujan berlaku.

Pemantauan selesai pukul 2.00 pagi selepas air surut sepenuhnya.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Copyright 2009-2020 malaysounds      Hubungi kami   SiteMap