Rumah Berita Melayu Maklumat kewangan Kekayaan Bahagian fesyen Masyarakat SUV Teknologi Permainan Anak Sukan Hartanah Makanan Ibu bapa-anak Kesihatan Cerdas Hotel Hiburan Pendidikan

Monzo-MZ Membina mekanisme kepercayaan pinjaman jenis baru

2020-11-12 WN

Salah satu topik yang paling menarik dalam industri blockchain pada tahun 2019 ialah peningkatan kewangan terdesentralisasi (DeFi). Sebilangan besar amalan diarahkan kepada kewangan terdesentralisasi untuk meneroka masa depan di mana orang dapat mengawal aset, data dan kewangan mereka sendiri. . Sebagai contoh, pembayaran, insurans, pengiriman wang, derivatif, dan pinjaman tidak lagi diproses secara berpusat dan dijamin oleh institusi kewangan, dan perjanjian telus digunakan untuk menggantikan perantara yang tidak perlu.


Meminjam keperitan dan cabaran yang terkubur di pasaran beratus-ratus bilion, Defi kewangan yang terdesentralisasi membawa penyelesaian baru tetapi tidak sempurna. Kewangan terdesentralisasi (Defi) adalah sistem terbuka yang tidak dikendalikan oleh satu agensi pusat. Tujuannya adalah untuk mengurangkan kos perantaraan kewangan tradisional melalui teknologi blockchain. Monzo akan mewujudkan ekologi kewangan pinjaman digital yang terdesentralisasi, yang memulakan ledakan pinjaman baru.


马来语1.png


Pengenalan kepada Monzo-MZ

Platform pinjaman kewangan digital MZ adalah protokol kewangan aset digital bersepadu berasaskan blockchain yang dilancarkan oleh monzo Britain (Perbankan mudah alih). Sistem perniagaannya merangkumi protokol sistem mata wang stabil yang terdesentralisasi yang dibuat di ETH, serta pinjaman dan Komposisi protokol tokenisasi protokol sistem perdagangan. MZ komited untuk menyediakan perkhidmatan kewangan aset digital terpadu yang selamat, inklusif, inovatif dan telus untuk pengguna di seluruh dunia.


MZ adalah ekosistem pinjaman terdesentralisasi yang dapat merealisasikan kredit aset crypto terbuka kapan saja, di mana sahaja. Dengan kemampuan pengurusan kredit terkemuka di industri dan empat rangkaian perkongsian unik, monzo di UK merupakan ekosistem pinjaman bertaraf dunia. Untuk meningkatkan penerimaan dan mempromosikan penggunaan, pada mulanya kami akan bertindak sebagai institusi kewangan (iaitu bank, dana, dll.) Dan individu persendirian Penjamin pinjaman untuk pelabur (iaitu individu kaya, komuniti MZ).

Ciri-ciri MZ COFi


Pasukan MZ mengusulkan konsep peningkatan berdasarkan DeFi-COFi, Encrypt open finance, dan open open encrypted. Pasukan MZ percaya bahawa desentralisasi desentralisasi hanyalah bagian integral dari aplikasi COFi. COFi didasarkan pada konsep DeFi, tetapi tidak terbatas pada batasan DeFi.


1. Inklusif

Pengguna hanya perlu memiliki telefon bimbit atau komputer yang dapat disambungkan ke Internet, dan mereka dapat mengakses protokol COFi dari mana-mana pelosok dunia untuk menikmati pelbagai perkhidmatan kewangan, seperti transaksi terdesentralisasi, pemberian pinjaman, atau perkhidmatan kewangan terdesentralisasi melalui dompet enkripsi digital. Tunggu.

2. Kebolehkendalian

Salah satu kelebihan utama MZ COFi ialah pengguna selalu mempunyai kawalan mutlak terhadap aset mereka sendiri. Pengguna boleh bertindak sebagai pembeli atau penjual dalam urus niaga kewangan sesuka hati. Mereka boleh menjadi perkhidmatan atau pihak yang dilayan, dan tidak ada ambang batas.

3. Ketelusan

Kod MZ COFi adalah sumber terbuka, jadi siapa pun dapat mengesahkan keselamatan, peraturan interaksi, dan penggunaan rangkaian sebenarnya.

4. Anti-penyelidikan

Dalam MZ COFi, sistem memperlakukan semua transaksi dengan sama rata, sambil melindungi privasi peniaga.

5. Pengaturcaraan

MZ COFi dilaksanakan melalui kontrak pintar, jadi kontrak pintar dapat diedit dan disesuaikan mengikut keperluan fungsional, sehingga logik kewangan pada waktu yang berlainan dapat digunakan.

6. Kekomposisi

Protokol lapisan bawah yang berbeza dapat digabungkan dengan aplikasi lapisan atas untuk menghasilkan pelbagai aplikasi baru.

7. Kebolehoperasian

MZ COFi dapat berinteraksi nilai aset digital dengan mata wang sah dan aset fizikal.

8. Ketidakhadiran

MZ COFi boleh menyebarkan risiko. Sebagai contoh: Di bawah pengaruh faktor seperti wabak mahkota baru tahun ini, pasaran aset global sedang dalam krisis. Kita boleh menggabungkan pelaburan tradisional dengan mata wang digital untuk mempelbagaikan risiko pelaburan


马来语2.png


Kelebihan Monzo

MZ memberi tumpuan untuk membentuk semula hubungan pinjaman dan membina mekanisme kepercayaan pinjaman baru. Apa kelebihannya:

1. Sistem pinjaman yang sempurna: Ekosistem MZ dibangunkan oleh bank MONZO inovatif yang berpangkalan di London dan pasukan teknologi blockchain teratas, yang merupakan eksklusif pertama di dunia. Ini bertujuan untuk mengubah pasaran pinjaman tradisional menjadi digitalisasi dan generalisasi berdasarkan teknologi blockchain, sehingga dapat merealisasikan "operasi rantai" dan meningkatkan ke ekonomi blockchain.


2. Latar belakang aset yang kuat: Monzo adalah bank Britain yang dikawal selia sepenuhnya yang menggunakan akaun bank Perniagaan Monzo untuk mendapatkan penglihatan yang lebih baik dan kawalan semua dana dengan lebih baik. Monzo kini menguruskan aset AS $ 7.3 bilion dan mempunyai 253 pekerja di 10 negara termasuk United Kingdom, China, India, Jepun, Rusia, Singapura, Turki dan Amerika Syarikat. Monzo mempunyai pasukan penyelidikan dan pengurusan yang matang, dan telah memenangi banyak anugerah, dan telah berulang kali memenangi gelaran Pelabur Pasaran Berkembang Terbaik di UK.


3. Pasukan pengurusan nilai pasaran terkemuka: Pasukan MZ kini mempunyai pejabat di lima negara di seluruh dunia, melayani ratusan juta pelanggan profesional di seluruh dunia. Melalui analisis mendalam mengenai pengawasan pasaran, pasukan MZ dapat menggunakan teknologi baru dengan selamat dan efisien hingga kini Di beberapa institusi kewangan.


4. Rakan ekologi yang kuat: MZ telah mengumpulkan lebih dari 10 juta dolar AS dalam pelaburan strategik dari puluhan institusi pelaburan di seluruh dunia, termasuk jenama terkemuka dalam bidang kewangan, teknologi dan ekosistem lain. Ia boleh bergantung pada global institusi pelaburan Pengaruh membantu promosi perniagaan MZ.

Sebagai ekosistem pinjaman terdesentralisasi, MZ dapat merealisasikan pengembangan kredit aset yang disulitkan kapan saja dan di mana sahaja. Dipercayai bahawa Monzo, dengan kemampuan pengurusan kredit terkemuka di industri dan susun atur rangkaian kerjasama yang komprehensif, dapat mewujudkan sistem mata wang stabil yang cerdas dan selamat, menjadi ekosistem pinjaman bertaraf dunia, dan menyedari skala besar orang dan orang, benda dan orang, dan orang dan benda. China Unicom dan Great Sharing telah mempromosikan pengembangan ekosistem Defi berskala lebih besar, menambahkan dorongan kuat untuk pembangunan komersial pembiayaan kredit baru untuk memenuhi keperluan kewangan digital pelbagai pengguna.


Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.
© Copyright 2009-2020 malaysounds      Hubungi kami   SiteMap